Mijn naam is Chagnoux Balentien en ik wil graag vertellen hoe God mijn leven veranderd heeft op het moment dat ik christen geworden ben.

Van jongs af aan ben ik gelovig geweest door mijn opvoeding en ook zijn we een tijdje naar een pinkstergemeente gegaan. Maar ondanks dat voelde ik altijd een leegte in mijn hart die ik niet begreep en waardoor ik me alleen voelde, onzeker en ongelukkig.

Ik was altijd op zoek naar een manier om die leegte in mijn hart op te vullen en ik dacht eraan om yoga te gaan doen,en zelfs ook naar een medium te gaan of hypnotherapie maar iets weerhield mij ervan om dat te gaan doen (achteraf gezien zie ik dat God me toen al beschermde) Ik zocht dus verschillende manieren om innerlijke rust te krijgen en toen ik een vriend kreeg gaf ik hem al mijn liefde maar ik kreeg het nooit terug waardoor ik me nog onzekerder en ongelukkiger voelde.

Op een gegeven moment had ik er helemaal genoeg van omdat ik wist dat ik beter verdiende en wilde ik de relatie verbreken. Hoewel ik wist dat dat het beste was, was ik een beetje bang omdat we samenwoonden en ik net afgestudeerd was en nog geen baan had en dus ook geen inkomen. Toch besloot ik op een dag om toch die relatie te gaan verbreken ondanks de onzekere toekomst. En op de dag dat ik dat voor mij zelf besloot kreeg ik een telefoontje dat ik aangenomen was bij Nationale Nederlanden terwijl ik daar nooit op gesprek ben geweest!! Ik was zo blij en dankte God! Ik verbrak mijn relatie en begon bij NN te werken en had het daar goed naar mijn zin, het werk was leuk en de collega’s heel aardig. Na een maandje vroeg een collega, Afi, of ik het leuk vond om naar een Antilliaanse avond in de Nijmegen-kerk te gaan. Terughoudendheid was mijn eerste reactie omdat ik al gelovig was maar opeens besefte ik dat ik niets te verliezen had én Afi had gezegd dat er Antilliaanse hapjes zouden zijn dus ik besloot om toch te gaan.

Eenmaal daar aangekomen voelde ik mij gelijk thuis en het Antilliaanse drama was supergrappig! Bij de oproep voelde ik mij opeens heel erg verdrietig worden en ik begreep maar niet waarom. Ik wilde weglopen maar kon het niet. Naderhand heb ik een goed gesprek gehad met Marisol en besloot ik het bekeringsgebed samen met haar te bidden. Op weg naar huis vertelde ik Afi dat ik eigenlijk geen verschil voelde na het gebed en zei haar dat ik een weekje zou nadenken en dan zondag een kijkje zou nemen in de Breda-kerk. De maandag erop werd ik wakker en opeens voelde ik me anders, sterker en ik had het gevoel dat ik de hele wereld aankon! Ik vond het echt heel vreemd en vertelde het aan een collega bij NN. Zondag besloot ik naar de Breda-kerk te gaan en dacht dat wanneer ik me weer zo verdrietig zou voelen, dat dat een bevestiging zou zijn. Al bij de voordienst werd ik tot in mijn ziel aangeraakt en wist ik wat ik moest doen. Bij de oproep ben ik huilend tot berouw en bekering gekomen en heb ik Jezus in mijn hart gevraagd.

Sindsdien heb ik God op de eerste plaats in mijn leven gezet en bewust gebeden dat ik niet meer mijn wil maar Zijn wil voortaan zou doen. Vanaf dat moment ben ik alleen maar gezegend en is alles als in een soort stroomversnelling gegaan! Ik kreeg een andere baan aangeboden die precies aansluit bij mijn wensen. Nadat ik daar op gesprek ben gegaan zei mijn ressourcemanager dat die vacature een half jaar openstond en ze heel kritisch waren en niemand aannamen, maar dat ze mij binnen 3 seconden wilden aannemen! Daarnaast kreeg ik én een contractsverlenging van 2 jaar(terwijl ze me eerst alleen maar een half jaarcontract wilden geven) én salarisverhoging. Ook vond ik binnen no time een appartementje in Breda..en zo gaan de zegeningen alleen maar door! Toen ik Jezus om vergeving van mijn zonden vroeg en in mijn hart vroeg heeft God de leegte in mijn hart weggehaald en mijn hart gevuld met zoveel liefde en blijdschap dat mijn hart overloopt van vreugde.

Mijn vriendinnen en familie zeggen allemaal hetzelfde: Dat ik veranderd ben en ze me nog nooit zo blij gezien hebben en dat ik helemaal straal…mijn zusje vroeg me laatst hoe het toch kwam dat ik opeens zoveel geluk had en ik vertelde haar dat het God is die mij zegent en blijft zegenen. Er staat geschreven in de bijbel dat Jezus zegt: Komt tot Mij allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal u rust geven…en ik kan ervan getuigen dat God mij die innerlijke rust en blijdschap gegeven heeft waar ik altijd naar op zoek ben geweest. Tot bekering komen is de beste beslissing die ik ooit genomen heb en ik ben God iedere dag dankbaar voor Zijn genade, barmhartigheid en liefde..