Getuigenis David.

Het verhaal van David.

Mijn naam is David, Ik wil jullie graag vertellen wat God in mijn leven gedaan heeft. Ik heb een christelijke opvoeding genoten en ging tot mijn 18e mee naar de kerk omdat dat moest. Vanaf mijn 18e mocht ik gewoon thuis blijven want ik was volwassen dus maakte ik die keuze en zei dat ik niet meer mee wilde.

Na ongeveer een jaar werd ik op het Centraal Station beroofd van mijn geld toen ik naar de bioscoop wilde gaan. Ik was er zo van geschrokken dat ik wel weer naar de kerk wilde. Dat ging een jaar goed. Ik heb me toen zelfs laten dopen door onderdompeling in de Naam van de Here Jezus Christus. Maar na een jaar ging ik met verkeerde vrienden praten en ik begon me heel veel dingen af te vragen over het geloof, kreeg twijfels en raakte serieus mijn hele geloof in God kwijt.

Ik heb jarenlang in zonde geleefd en was verslaafd aan alcohol, roken en blowen. Ik zocht vervulling in alles, maar vond het niet. Ik voelde me vaak eenzaam, vooral op zondag als ik alleen thuis was had ik last van die eenzaamheid. Ik begon mezelf af te vragen wat er zou gebeuren als ik op een dag zou komen te sterven. Waar zou ik heen gaan of wat zou er met mij gebeuren? Ik geloofde niet dat het zomaar afgelopen zou zijn. Ik werd door al die gedachten ook bang voor de dood. Bang van het besef dat het leven op een dag voorbij zou zijn. En dan?

Toen het bedrijf waar ik werkte failliet zou gaan, ging ik ander werk zoeken en vond een andere baan. Daar raakte ik in gesprek met een collega die naar een evangelische kerk ging. Ik wist veel van het christendom, maar deed er niks mee. Na verschillende gesprekken en discussies gehad te hebben vroeg hij of ik met hem naar de kerk wilde. ‘NEE’ zei ik. Hij vroeg of ik een bijbel in huis had. Een week later had ik mijn oude bijbel in huis genomen. In dat jaar kreeg ik verschillende keren een folder in de bus van De Deur. Als ik de folder uit de bus haalde, kreeg ik een bijbeltekst in mijn gedachten: ‘Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop’ (Openb. 3:20). Een paar keer heb ik de folder weggegooid, maar ik wist en zei tegen mezelf dat ik de deur open moest doen voor God!

Ik kreeg een folder van een filmavond en zei tegen mijn collega dat ik erheen zou gaan. Die zaterdagavond werd de film ”The moment after” gedraaid, de film ging over het einde der tijden. Ik was zenuwachtig en had geen idee wat er zou gebeuren. Zondagavond werd het 2e deel van die film gedraaid. Toen de oproep kwam die avond was ik rustig en stak mijn hand op. Ik vroeg om vergeving van mijn zonden en kwam tot bekering! Vanaf die dag veranderde mijn leven en was ik niet meer eenzaam. Sinds die dag weet ik dat God altijd bij mij is en dat ik altijd alles aan Hem kan vragen. Gelijk na mijn bekering verdween ook mijn angst voor de dood, ik was niet meer bang. Door mijn bekering heb ik de zekerheid dat ik naar de hemel ga door het offer wat Jezus bracht op Golgotha! God heeft me bevrijd van mijn verslavingen en Hij heeft mij ook financieel gezegend. Hij gaf me een liefde die veel groter is dan een mens je kan geven. God is goed!